marți, 26 ianuarie 2010

Oare mai exsista in lumea asta oameni care respecta bunele maniere?

Am ales sa scriu un blog despre aceasta problema pentru ca ne lovim zi de zi de aceste specimene
exemple de bune maniere : mananci seminte in metrou si scuipi cojile pe persoana ce sta langa tine , mesteci guma si faci baloane in timpul liturghiei duminica , cand ai musafiri ii pui sa se descalte de la usa blocului cand mananci ai grija sa plescai ca sa vada toata lumea ca stai bine cu maxilaru si exemplele mai pot continua
Traim intr-o lume incare daca ai bun simt si exsisita bune maniere deja esti vazut cu ochi rai de unele specimene care sunt crescuti ca intr-o jungla daca dai locul unui om inaintat in varsta pe scaun intr-un mijloc de transport cei tineri se uita la tine si nu de putine ori auzi pe la spatele tau fraze de genul:
Iauitel si pe ala o ajuta pe baba aia sa stea jos inloc sa stea el o lasa pe moarta aia sa stea
Sau daca vine o femeie care asteapta sa nasca si te roaga sa ii cedezi locul ise raspunde dar dute Doamna in alta parte sunt si eu obosit asa cum pot sta eu in picioare tu dece sa nu poti?
Sau stand in metrou sa auzi la un moment dat un cocalar care asculta manele la maxim fara sa ii pese de cei din jurul lui sta si ma intreb oare de ce sa ajuns pana aici oare de ce se mai face scoala daca noi in viatza de zi cu zi ne comportam asa? Uneori imi este sila sa merg pe strada si sa vad asemenea specimene care fac diferite gesturi dinastea mitocanesti le spun eu
Oare chiar nu mai stim ce este acela respect fatza de cei din jurul nostru fatza de un om in varsta fatza de parinti nostri?
Oare chiar sa dus vremea acea care cand vedeai un om pe strada il salutai frumos iar cand faceai o gafa trebuia sa bagi capul in pamant de rusine?
O seara frumoasa va doresc sa aveti grija de voi si de sufletul vostru!

Un comentariu:

  1. sa pierdut bunu simt la multe persoane ...:) nu mai iau cei 7 ani de acasa ...pe zi ce trece e tot mai rau cu generatile ce vin ...nu au respect de un om batran nu tin cont de absolut nimik ...deci din pacate nu mai exista la unele persoane in ziua de azi ...:)

    RăspundețiȘtergere